-
elberetka, 14.04.2017
Muffiny z rodzynkami
Mięciutkie i puszyste zaraz po upieczeniu. Ciężkie i wilgotne dnia następnego. Takie muffiny właśnie lubimy. Do nich kubek gorącej kawy, lekki koc i słońce wpadające przez okno ...
-
elberetka, 14.03.2017
Sos marinara z mieszanych pomidorów
Nic nie przebije domowego sosu pomidorowego zrobionego z ciężkich od słońca pomidorów z własnego ogródka i świeżo zerwanej bazylii. Ale o tej porze roku również da się zrobić ...
-
elberetka, 27.02.2017
Pieczona fasola w stylu Maine
Sobotni lunch: domowe hot dogi i fasolka idealna. Miękka, gęsta, słodkawa, sycąca. Jak dla mnie, najlepsza z pieczonych jej wariacji w rejonie Nowej Anglii. Dla przypomnienia: ...
-
elberetka, 05.02.2017
Dip z serem pleśniowym do skrzydełek Buffalo (blue cheese dip)
Super Bowl dzisiaj. Prasujemy koszulki klubowe. Chłodzimy piwo. Kupujemy nachos. I pieczemy/smażymy/grillujemy skrzydełka w stylu Buffalo. A do skrzydełek obowiązkowo dip z ...
-
elberetka, 31.01.2017
Grzane wino według Nigelli
O tej porze roku w wielu polskich restauracjach dostać można grzane wino lub piwo. Brakuje mi tego tutaj – nawet w środku zimy, kiedy wpadasz zziębnięty do lokalu, mozesz ...